Groentepakketten

groentetas.jpg

Wil je wel graag onze groente, maar zie je zelf oogsten niet zitten? Wij bieden vers geoogste groentepakketten aan. Op vrijdag en zaterdagochtend af te halen in onze boerderijwinkel. Lees hier verder.

Elke zaterdagochtend Open Tuin

ElkeZaterdagOpen.jpgWe nodigen je uit op de tuinderij en geven graag meer informatie over deelname op iedere zaterdagochtend in de zomermaanden (april t/m september) tussen 10.00 en 12.00 uur. Mocht je op een ander moment willen langskomen, dan graag op afspraak: 06 4169 5789.

Tuinderij Klein Alma
KA-HOME.jpg

Onze tuinderij is een zelfoogsttuin. Om te kunnen oogsten koop je één of meerdere oogstaandelen per huishouden. Daarmee verbind je je aan de tuinderij en maak je de aankoop van alles wat nodig is om een seizoen lang groente te verbouwen mogelijk. En je betaalt de tuinder voor haar werk. In ruil daarvoor kun je wekelijks komen oogsten. Dit is hoe gemeenschapslandbouw (CSA: Community Supported Agriculture) werkt. Boer en burger dragen samen de lasten en delen de lusten.

Ons oogstseizoen duurt zo'n 30 weken waarin je gemiddeld 6 groentes per week oogst. Vollegronds groenteteelt is afhankelijk van weersinvloeden en andere omstandigheden. Dit betekent dat er wel eens wat mis gaat of dat iets overvloedig uitpakt. De ervaring leert dat het in het grootste gedeelte van het seizoen zeker 7-8 groentes per week zijn en vaak is de keuze uit een nog groter aanbod.

Voorbeelden van wat er zoal te oogsten is in verschillende weken:
week 27: Chinese kool, eikenbladsla, prei, tuinbonen óf kapucijners, rode biet, selderij, venkel.
week 38: sperziebonen, snijbiet, savooiekool óf spitskool, groenlof, sla, courgette, aardappels.
week 50: boerenkool, veldsla, broccoli óf zuurkool, wortelen, pastinaak.

Wekelijks ontvang je een oogstbericht waarin staat wat er die week te oogsten is. Je kan er voor kiezen meerdere keren in de week te oogsten, zodat je groente altijd supervers op je bord komt! 
Ook kun je meestentijds bloemen en kruiden plukken.

Onze oogstdeelnemers zijn welkom op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur.

Alles wat we inkopen (zaden, plantgoed, compost etc.) is van biologische oorsprong, maar we hebben zelf geen Skal-keurmerk. Verder werken we zoveel mogelijk aan een gezond evenwicht ondergronds en bovengronds. Wil je daar meer over weten: vraag het ons!

En wie het fijn vindt om af en toe mee te werken op het land is welkom! Graag in overleg, laat het ons weten.

Nieuws
Klein Alma ontwaakt

We waren lekker lang in winterslaap, maar nu weer ontwaakt. Het werk op de tuin begint binnenkort weer. En de inschrijving voor het nieuwe seizoen staat open. De website moet nog bijgewerkt, maar wie alvast informatie wil over oogstdeelname kan een berichtje sturen naar info@kleinalma.nl. Dan krijg je een informatiemail om je lekker te maken voor de oogst van straks!

Over mij

aukje-ava.jpg
Tuinderij Klein Alma is een initiatief van mij, Aukje Stoffelsma. In 2019 rondde ik mijn opleiding aan de Warmonderhof, school voor biodynamische tuinbouw, af en begon ik deze zelfoogsttuin in Bedum. Ik werk samen met mijn man Stefan, vrijwilligers, stagiaires en oogstdeelnemers.

Volg ons

Volg Tuinderij Klein Alma op Facebook.

Vragen?

Grote kans dat je nog vragen hebt.

Mail naar: info@kleinalma.nl

Bel: 06 4169 5789
(op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur)

Elke zaterdagochtend van begin april tot eind september hebben we tussen 10.00 en 12.00 uur Open Tuin. Wil je op een ander moment langskomen, maak dan een afspraak.

Meer info